BOKKERIEJE 25 en 26 MEI 2024

RUN & BIKE voor het goede doel


Op 25 mei vindt de Bokkerieje Run plaats. Op 26 mei heten de Bokkenstallen u meer dan welkom tijdens Bokkerieje Bike. Vanuit de goed uitgeruste Bokkenstallen kunt u starten of eindigen. Ook kunt u hier tussendoor terecht voor een heerlijke versnapering en/of een verfrissing en een bruisende gezelligheid. Consumpties in de bokkenstallen worden betaald met ‘bokken’. Bokken zijn gele penningen die u in iedere bokkenstal kunt kopen. Bokken zijn overal geldig, u kunt ze in elke bokkenstal gebruiken om de consumpties te betalen. Fiets u niet mee? Ook als bezoeker bent u natuurlijk van harte welkom op iedere bokkenstal! Een ‘bok’ kost 0,80 Euro, een gewone consumptie kost 3 bokken of 2,40 Euro. Elke vereniging die meewerkt en een bokkenstal uitbaat, deelt in de opbrengst. Zij spannen zich in om je te verwennen met speciale hapjes en drankjes en met swingende muziek en animatie. Vanaf 08.00 uur kunt u bij de Bokkenstallen al terecht! Parkeermogelijkheden zijn goed aangegeven

BOKKENSTALLEN

Dit jaar nemen 5 Bokkenstallen deel:. Hier kun je in 2024 starten of genieten van een pauze: 

1. Maaseik 
Markt 1, 3680 Maaseik 
Rotary Club Maaseik

2. Gruitrode
Harmonieweg 38A, Harmoniezaal K.H. Koninklijke Harmonie Onder Ons Oudsbergen

3. Opoeteren
Dorperheideweg 2, 3680 Opoeteren Voetbalclub S.S.D.

4. Stokkem
Maasstraat  T.H.V. Zaal Astrid

5. Opitter
Itterplein 19, 3960 Opitter,
VZW Beer Q, in de tuin van Brouwerij Cornelissen


BOKKENSTAL MAASEIK 

Op 26  mei zal Bokkenstal Maaseik u verwelkomen met veel gezelligheid en vertier. Muziek, activiteiten en goede doelen presentaties staan op het programma. U kunt hier even uitblazen en genieten van een verkoelend getapt pintje of een lekker stukje vlaai en er staan ook twee foodtrucks.
1 frituurwagen met lekkere frietjes en snacks. De andere foodtruck serveert wafels, koffie, de lekkerste ambachtelijke Luikse en Brusselse wafels, huisgemaakte pannenkoeken en lekkere roomijsjes…


BOKKENSTAL GRUITRODE 

De Koninklijke Harmonie Onder Ons Oudsbergen heet je van harte welkom in onze bokkenstal aan de gebouwde harmoniezaal (Harmonieweg 38A, naast het voetbalplein). Hier kan je gezellig buiten zitten op ons grasperkje. Bij slecht weer vindt alles binnen plaats. Naast voldoende parking voor auto’s zijn er ook de nodige fietsparking en oplaadpunten voor elektrisch fietsen. Wie graag even de benen strekt tijdens de fietspauze, kan voor een wandeling zeker terecht in de mooie bossen tegenover onze zaal.

“Onze Bokkenstal is één van de vijf rust- en controleplaatsen tijdens het jaarlijkse fietsevenement Bokkerieje.

Ook als u niet deelneemt aan het fietsevenement dan kunt u komen genieten van live muziek, de nodige versnaperingen zoals soep en belegde broodjes, maar ook lokale producten zoals bieren gebrouwd in eigen dorp. Bij mooi weer voorzien we buiten een terras, bij slecht weer vindt alles binnen plaats. De inkom is gratis.

Kortom, zeker de moeite om eens langs te komen in Gruitrode Bokkenstal!

Optredens:
10.00 – 11.00: Jeugdharmonie en Drumband Onder Ons Oudsbergen
11.30 – 13.00: De Beekdaeler Muzikanten Amstenrade (NL)
13.30 – 15.00: De Wayenberger Muzikanten Mechelen aan de Maas
15.30 – 17.00: De Royer Muzikanten Gruitrode

Bokkerieje Gruitrode


BOKKENSTAL STOKKEM

  Bokkenstal Stokkem Bokkerieje 2024

Bokkenstal Stokkem Bokkerieje 2024Bokkenstal Opitter

Onze Bokkestal is mooi gelegen in de tuin van Brouwerij Cornelissen in Opitter. Deze schitterende tuin sluit aan bij een geweldig mooie schuur die dan ook pas opent en BeerQBarn zal heten. Als “special” voor het 165 jaar van de Brouwerij laten wij alle deelnemers “fietsen door de brouwerij” wat ongetwijfeld een leuk extra zal zijn.
Wij serveren natuurlijk alle bieren van de brouwerij net zoals frisdranken, biercocktails, wijn en koffie.

Ook kunnen ons gasten de ganse dag genieten van een overheerlijk “brauhausbroodje”. Dit is een typisch Duits Brauhaus gerecht en voor een prijs van 4€!!!!! heb je echt al heel goed gegeten.

Voor alle mensen die met een stevig “brauhaus ontbijtje” aan hun rit willen starten hebben de mogelijkheid om tussen  8 tot 10 uur van spek & eieren te genieten voor maar 6,40€. Dit kan wel enkel door op voorhand in te schrijven.

Wij voorzien ook de ganse dag schitterende live animatie.

Tijdens Bokkerieje organseren wij op zaterdag 25/5 (de dag voor Bokkerieje BIKE) een echte bierwandeling. De wandelaars kunnen kiezen tussen de afstanden van:

1,8km
3,2km
5km
6,8km
8,2km
10km

Voor de afstanden tot 5km is het 10€ (wandeling + 3 proefglaasjes)

Voor de andere afstanden is het 12,5€ (wandeling + 4 proefglazen)

U kunt vertrekken vanaf 14 uur en vanaf 19 uur is er nog een schitterend optreden van de Dorpsvrienden.
De route bestaat uit  lussen waarbij u na iedere lus kunt genieten van een volgend proefbiertje.
Aanmelden kan via Beerqbar@hotmail.com of bel het nummer 0471434030.

Bokkenstal Opitter   Bokkenstal OpitterBokkerieje 2018

Bokkerieje

Via een zorgvuldig geselecteerd en bewegwijzerd netwerk van fietsroutes verkennen de deelnemers de mooiste fietswegen van het Maasland en de Kempen. Elke route leidt naar een Bokkenstal, een rust- en controleplaats, waar plaatselijke verenigingen de fietsers verwennen! De plaatselijke verenigingen maken er een volksfeest van met aangepaste muziek, streekbieren en gerechten. Iedereen is welkom op de bokkenstal.

  • Voldoende parkeerplaatsen in de buurt

  • Mooie routes zijn uitgestippeld

  • De gehele opbrengst gaat naar het goede doel

  • Vragen? Stuur een mailbericht aan info@bokkerieje.org

  • Bokkereje wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners en de hulp van vele enthousiaste vrijwilligers